fbpx
Lifestyle

Ukkel, parel van Brussel!

Terug naar al het laatste nieuws

Ooit beschouwd als bolwerk van de bourgeoisie onderging deze prachtige gemeente in het zuiden van Brussel een heuse metamorfose. Wie vandaag Ukkel zegt, denkt automatisch – en terecht – aan creativiteit en levensgenieters. Mijlenver van het stereotype ‘snobgemeente van de hoofdstad’ werd Ukkel de gedroomde plek om te genieten van de fijne dingen des levens.

En toch blijft Ukkel in het Brusselse landschap enig in zijn soort. Zelfs wie goed zoekt, treft er niet de volkse of studentenbuurten aan, en al evenmin de multiculturele straten die zo typisch zijn voor de andere Brusselse gemeenten. Want Ukkel blijft een trekpleister voor de meer gegoede Brusselaars, uit op rust en kalmte die ze in en op de prachtige Ukkelse straten, lanen en pleinen gegarandeerd terugvinden… zonder in te boeten aan het levensplezier dat ze zo graag nastreven.

 

Trendy buurt waar culinair genot vooropstaat

De buurt van de Vanderkinderestraat en het Brugmannplein is het perfecte voorbeeld van deze nieuwe levenskunst. Hier moet je zijn als je houdt van gastronomie, want hier worden je smaakpapillen verwend. Om de proef op de som te nemen, zijn we ter plekke gegaan.

We gingen eerst op bezoek bij Luca. Meteen een schot in de roos: in een cosy sfeer serveert dit restaurant annex traiteur authentieke Italiaanse smaken in de vorm van verse producten, lekkere recepten en betoverende wijnen. Laat je na de maaltijd verleiden door de vele ‘made in Italy’ fijne vleeswaren, kazen en mediterrane groenten in de toonbank, en neem nog een vleugje van de trans-Alpijnse smaakbeleving mee naar huis.

Na een geslaagd bezoek aan de eerste smaakmaker trokken we naar de andere adresjes in de buurt. In de schaduw van Cavell Court, een exclusief woonproject van AG Residential, houdt Tortue zich schuil. De eigenaars vonden de perfecte balans tussen een plaatselijke bistro, een wijnbar en een delicatessenzaak waar je de producten ter plaatse proeft. Dan trekken we verder naar de Vanderkinderestraat, waar de turkooizen gloed van Caviar Petrossian heerlijk contrasteert met het zwart van de kaviaar. Verder in de straat rijgen de verleidelijke etalages zich aaneen: Le fromageon en zijn ambachtelijke kazen, Rhino met zijn indrukwekkende fruit- en groenteassortiment, de eindeloze collectie wijnen en likeuren bij kelderbeheerder De Coninck Wine & Spirit, L’atelier gourmand en zijn fijne vleeswaren, gerijpt vlees en andere kazen, zonder het banketgebak van Le Saint Aulaye of van Les tartes de Françoise te vergeten.

Ook het Brugmannplein, op een steenworp van de Vanderkinderestraat, besluiten we tijdens onze zoektocht te ontdekken. Even neerstrijken op een bankje van dit plein met al zijn groen volstaat om onze eetlust een nieuwe boost te geven, met onder meer de heerlijke biscuits van maison Dandoy in ons vizier, of het winnende duo Voltaire et Candide, dat het midden houdt tussen een restaurant en een boekhandel. Hier moet je op zondag zijn om je bij een verrukkelijke brunch te verdiepen in je favoriete roman.

Een dorp in de stad

Het Sint-Pietersvoorplein, met de prachtige beschermde kerk uit de 18e eeuw in het historische hart van Ukkel, is nog zo’n plek die een ommetje waard is. De mooie kasseistenen roepen meteen de sfeer op van een dorp uit ver vervlogen tijden. En die wordt nog versterkt door de talloze gezellige boetiekjes, zoals de librairie du Petit Filigranes, naast al even gezellige restaurants zoals le Petit Pont. Op zondag is dit een uitgelezen plek voor liefhebbers van biomarkten.

 

Ukkel, waar kinderen welkom zijn!

Ook voor kinderen is Ukkel the place to be! Je zult het hen geen twee keer moeten vragen om mee te gaan naar het einde van de Vanderkinderestraat voor de ambachtelijke bereidingen van Glacier Zizi. Tracht hen in ieder geval ook binnen te loodsen in boekhandel Am Stram Gram waar hen jeugdboeken, maar ook spelen, inspiratie voor verkleedpartijen en zelfs decoratie wachten. Spelen je oogappels liever buiten? Het park van Wolvendael, het Brugmann- en het Montjoiepark liggen in de buurt en hebben speeltuinen. En het schoolaanbod? Op het grondgebied van de gemeente liggen enkele van de beste scholen van de hoofdstad. En dan hadden we het nog niet over de vele fantastische sportclubs. Geen twijfel mogelijk: Ukkel is ook de gedroomde plek voor het gezin!

 

Shop till you drop

Ben jij wat ze een shopaholic noemen? Ook dan kan je in Ukkel je hart ophalen! Uiteraard hebben alle grote winkelketens hun stek aan de mythische Waterloosesteenweg. Aan boetieks die elkaar op het vlak van creativiteit naar de kroon steken, ontbreekt het hier evenmin. Onze favoriete adressen? Mellow Ukkel, in de Dekenijstraat. Hier vind je kleding, accessoires en cosmetica van Scandinavische signatuur, zoals Veja of L:A Bruket, maar ook Belgische ontwerpers zoals Julia June en de Franse ethische tassen van Aur̩lie Chadaine. Originaliteit is ook het ordewoord bij Gobi Cashmere, waar je tegen betaalbare prijzen mooie truien, jasjes en capes van Mongools kasjmier op de kop kunt tikken. En voor de kinderen? Afspraak in de wel heel fraaie boetiek Bonjour Maurice, met ethische kleding die ze net zo goed binnenstebuiten kunnen aantrekken Рvoor 0- tot 10-jarigen.

Na het lezen van dit artikel zal het je duidelijk zijn: op alle straathoeken van Ukkel liggen aangename verrassingen gewoon op jou te wachten!

Ontdek dan ook ons prachtig project Cavell Court in Edith Cavellstraat.

Het laatste nieuws over Lifestyle

Investeren
Waarom België zoveel Fransen aantrekt
Niet alle Fransen die in België wonen zijn fiscale vluchtelingen.…
Lifestyle
Winter in Brussel: de hoofdstad op haar mooist
Brussel staat in de winter synoniem voor de grootste en…
Lifestyle
Belgische wijnen in opmars
België is een bierland, dat weet iedereen. Maar in de…
Lifestyle
Ukkel, parel van Brussel!
Ooit beschouwd als bolwerk van de bourgeoisie onderging deze prachtige…
Geïnteresseerd?

Contact