fbpx
Lifestyle

Leuven: eeuwenoud en supertrendy

Terug naar al het laatste nieuws

Leuven: eeuwenoud en supertrendy

Weinig steden spreken zo tot de verbeelding als Leuven. De stad langs de Dijle heeft dan ook veel te bieden: een rijke geschiedenis, de leukste winkels en terrasjes en een goedgevulde culturele kalender. Hier ga je je niet gauw vervelen!

Wist je dat de stad Leuven voor het eerst in de geschiedenisboeken vermeld staat in 891 na Christus en dat de in 1425 opgerichte universiteit van Leuven een van de oudste ter wereld is? Geen wonder dat je hier nooit ver hoeft te wandelen om de mooiste historische gebouwen te bewonderen. Slenter bijvoorbeeld door de twee prachtig gerenoveerde begijnhoven die tot het UNESCO Werelderfgoed behoren, of vergaap je aan Het Laatste Avondmaal van Dirk Bouts in de Sint-Pieterskerk, het laatste schilderij van een Vlaamse Primitief dat nog op de plaats hangt waarvoor het werd besteld.

Stad van vandaag én morgen

  

Laat je echter niet misleiden door die rijke historie. Mede dankzij zijn grote studentenpopulatie is Leuven bovenal een erg hedendaagse stad. De meest trendy winkels van Vlaams-Brabant vind je hier! Van de grootste modemerken tot unieke boetiekjes, ze liggen allemaal op wandelafstand van elkaar in het compacte en overzichtelijke centrum. Op adem komen doe je in een hippe koffiebar of op een van de talloze terrasjes. In elke straat en op elke hoek vind je wel een gezellig café of een heerlijk restaurant aan toegankelijke prijzen. De hoogste concentratie vind je op de prachtige Oude Markt, die niet voor niets de langste toog ter wereld wordt genoemd …

 

Bovendien blijf Leuven zichzelf voortdurend heruitvinden door volop gebruik te maken van zijn omgeving. Het meest recente voorbeeld vinden we vandaag in de volledig vernieuwde Vaartkom, die in enkele jaren tijd is veranderd in een innoverende, hippe wijk in volle bloei. Zo vind je hier bijvoorbeeld Vaartopia, dat 30 hectare voormalig industriegebied heeft omgevormd tot een creatieve broedplaats voor ontwerpers, starters, kunstenaars, productiehuizen, culturele verenigingen en ambachtslui. Ook AG Residential bouwt trouwens mee aan de bloei van de Vaartkom met het prachtige residentiële project VIVID in het nieuwe, groene valleipark Tweewaters aan de oevers van de rivieren Dijle en Vunt.

 

Levendig Leuven

In Leuven valt altijd wel wat te beleven. Van de gezellige kerstmarkt in de winter tot de populaire festivals in de zomer. Hou je van muziek? Zing mee met de grootste klassiekers tijdens de Beleuvenissen, of laat je verrassen door alternatieve nieuwkomers tijdens M-idzomer, het alternatieve cultuur- en muziekfestival van het M-Museum en concertzaal Het Depot. Ben je eerder culinair aangelegd? Duid dan de eerste zondag van augustus met stip aan in je agenda, want dan verandert het centrum van Leuven in het speelterrein van de epicurist, met ontelbare proevertjes op een culinair parcours doorheen het centrum.

Ook wie het liever wat kalmer aan doet, komt in Leuven ruimschoots aan zijn trekken. Op wandelafstand van het centrum verwelkomt de Abdij van ’t Park je in een oase van rust en natuurschoon. Hier wandel je rond vijvers, langs abdijgebouwen en zelfs een romantische watermolen. Enkele kilometers verderop vormen en Heverleebos, Meerdaalwoud en Egenhovenbos samen het grootste gemengde loofbos in Vlaanderen.

En wil je toch eens ergens anders heen, dan ben je zo in de rest van het land dankzij de uitstekende bus- en treinverbindingen en de ideale locatie langs de E40 en de E314, op een aangename afstand van Brussel, Mechelen, Hasselt en Luik.

 

Het laatste nieuws over Lifestyle

Investeren
Waarom België zoveel Fransen aantrekt
Niet alle Fransen die in België wonen zijn fiscale vluchtelingen.…
Lifestyle
Winter in Brussel: de hoofdstad op haar mooist
Brussel staat in de winter synoniem voor de grootste en…
Lifestyle
Belgische wijnen in opmars
België is een bierland, dat weet iedereen. Maar in de…
Lifestyle
Ukkel, parel van Brussel!
Ooit beschouwd als bolwerk van de bourgeoisie onderging deze prachtige…
Geïnteresseerd?

Contact