Lifestyle

Zomeren in Brussel

Terug naar al het laatste nieuws

Zomeren in Brussel

Brussel bruist het hele jaar door, maar tijdens de zomer komt de hoofdstad pas echt tot leven. Brusselaars zijn immers dol op terrasjes, op genieten van het leven met vrienden en familie, op zien én gezien worden. Geen wonder dus dat er zoveel te beleven valt de komende maanden. Zin in een zomers uitstapje? Volg de gids!

Pop-up party

Hoe hoger de temperaturen, hoe luider het feestgedruis weerklinkt in de Brusselse straten. Op sommige dagen lijkt het wel of er een feestje plaatsvindt op elke straathoek! Wij zijn altijd wel te porren voor een Piknik Elektronik, de zwoele elektrofeestjes in het gras, die elke zondagnamiddag op een andere locatie plaatsvinden in de hoofdstad. Mag het wat mondainer? Kom dan een glaasje bubbels drinken onder de palmbomen naast het zwembad van La Terrasse O2 in Ukkel, of klim omhoog naar The Secret Rooftop van Hotel Warwick naast de Grote Markt. Hippe vogels zwermen dan weer eerder naar het dak van de Crosly Bowling voor een mix van lokale en internationale elektro. Maar het Brusselse zomerfeestje bij uitstek is uiteraard het Brussels Summer Festival, dat begin augustus vijf dagen lang een eclectische mix brengt van rock, pop, rap en elektro op verschillende podia doorheen het stadscentrum.

 

De buik vol

Volleerde feestvierders weten dat de leukste nachten beginnen met een lekkere avond. En ook daar bedient Brussel u deze zomer op uw wenken. De meeste restaurants plaatsen hun tafeltjes op warme zomeravonden kriskras op de stoep, zodat u kunt genieten van het stadsleven tijdens uw maaltijd. Ook de markten veranderen ’s zomers in the place to be voor Bourgondiërs, met lekkere foodtrucks of tafeltjes waar je je vondsten uit de eetkraampjes kan oppeuzelen bij een lekker glaasje wijn. Onze aanraders zijn de markt op het Van Meenenplein in Sint-Gillis op maandag en die op het Kasteleinsplein in Elsene op woensdag. Ben je een echte bierliefhebber? Kom dan op  24 en 25 augustus naar het BXLBeerFest en proef de bieren van een van de 60 deelnemende brouwerijen in combinatie met een lekker hapje!

Voor de kleinsten

Kleine Brusselaartjes hebben de komende maanden geen tijd om op vakantie te gaan met hun ouders, want er vallen te veel activiteiten te beleven in de hoofdstad! Zo organiseert de stad elk weekend van eind juli tot eind augustus op vier verschillende locaties Hello Summer, leuke pop-ups voor het hele gezin met sport, muziek, dans, workshops en animaties. Eind augustus verandert het Park van Brussel dan weer vier dagen lang in één groot circus met straattheater, muziek en sprookjes voor de ‘Ketjes’ tijdens het Festival Théatres Nomades. De honderden andere activiteiten voor kinderen in Brussel opsommen lukt ons hier niet, maar u vindt ze wél allemaal op Uit met Vlieg.

Puur natuur

Brussel is een groene stad. Niet alleen dankzij de reusachtige groene long van het Zoniënwoud, waar het heerlijk koel is op een warme zomerdag, maar ook dankzij de talloze parken en plantsoenen doorheen de stad, die tijdens de zomervakantie vaak extra fleurig zijn aangekleed of activiteiten organiseren. Bezoek bijvoorbeeld het park van Vorst, waar u van bij de eerste zonnestralen in april tot bij de eerste vallende bladeren kan aperitieven in de vintage pop-up La Guingette, aan yoga kan doen of kleinschalige concertjes kan bijwonen terwijl uw kinderen of kleinkinderen in het park of de enorme zandvlakte ravotten. Ook origineel zijn de Feeërieën in het Warandepark, met gratis concerten van minder bekende artiesten in een aandoenlijk sprookjesbos.

De leukste Brusselse zomeractiviteit van allemaal is echter eenvoudigweg door de straten dwalen en u laten meeslepen door een van de vele evenementen die u onderweg tegenkomt. Want Brussel in de zomer, dat is een wereld op zich!

Het laatste nieuws over Lifestyle

Investeren
Waarom België zoveel Fransen aantrekt
Niet alle Fransen die in België wonen zijn fiscale vluchtelingen.…
Lifestyle
Winter in Brussel: de hoofdstad op haar mooist
Brussel staat in de winter synoniem voor de grootste en…
Lifestyle
Belgische wijnen in opmars
België is een bierland, dat weet iedereen. Maar in de…
Lifestyle
Ukkel, parel van Brussel!
Ooit beschouwd als bolwerk van de bourgeoisie onderging deze prachtige…
Geïnteresseerd?

Contact