Lifestyle

Winter in Brussel: de hoofdstad op haar mooist

Terug naar al het laatste nieuws

Winter in Brussel: de hoofdstad op haar mooist

Brussel staat in de winter synoniem voor de grootste en misschien wel mooiste kerstmarkt van het land. Maar onze hoofdstad heeft zoveel meer te bieden tijdens het koude seizoen. Haal uw warmste sjaal dus boven en stof uw wandelschoenen af, want dit wordt een drukke citytrip!

De kerstmarkt in het centrum van Brussel wordt zo hard gepromoot dat u haast zou vergeten dat ze lang niet de enige is in de stad. Hebt u dit jaar geen zin in een klassieke kerstmarkt of zoekt u een wat alternatiever kerstcadeau? Bezoek dan eens de gezellige kerstmarkt van La Tricoterie in het hippe Sint-Gillis. Hier is alles fair trade en duurzaam.

Een surreële winter

Het surreële karakter van Brussel bereikt zijn hoogtepunt in de wintermaanden, met enerzijds de lieflijke kerstsfeer van de prachtig verlichte winkelstraten en pleinen en anderzijds de unieke energie van een kosmopolitische hoofdstad. Wie dat surrealisme wel kan smaken, mag deze winter zeker de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten niet overslaan. Nog tot 9 februari vindt u er immers een tentoonstelling over de zelden belichte relatie tussen twee van de grootste surrealisten aller tijden: Dalí en onze eigen Magritte.

Naast deze unieke dubbeltentoonstelling heeft Brussel deze winter nog tal van andere culturele hoogtepunten op het programma staan. Zo pakt Bozar uit met een grootse retrospectieve rond Keith Haring, kan u in Train World een tentoonstelling rond Paul Delvaux bekijken en beleeft u de werken van Claude Monet in de Horta Galerie zoals nooit tevoren dankzij ”Claude Monet, The Immersive Experience“, een rondleiding door de wereld van de schilder in virtual reality, ondersteund door speciaal voor deze gelegenheid geschreven muziek van de Belgische componist Michelino Bisceglia!

En toen was er licht

Wie nood heeft aan wat extra luminotherapie om de donkere winteravonden door te komen, raden we een bezoek aan Bright Brussels aan, het bijzonder geslaagde lichtfestival dat jaar na jaar meer bezoekers aantrekt. Begin 2019 kwamen zo maar liefst 180.000 bezoekers de kunstzinnige lichtinstallaties bewonderen. Tijdens de vijfde editie zullen een vijftiental nationale en internationale lichtkunstenaars de Dansaertwijk, de Sint-Gorikshallen en de kaaien oplichten. Bright Brussels vindt in 2020 plaats van 13 tot 16 februari. Net op tijd voor Valentijn …

Laat het smaken

Kou gekregen van al dat wandelen? Niets beter dan een dampend bord lekkernijen of een versterkend drankje om weer op temperatuur te komen. Dat weten de bon vivants Brusselaars beter dan wie ook. Wij stoppen na een winterwandeling door het Ter Kamerenbos bijvoorbeeld graag bij Le Chalet Robinson. In dit gezellige chalet op een eiland midden in de vijver van het park geniet u van een warme chocolademelk ver van de stadsdrukte. Een lange stadswandeling sluiten we dan weer graag af rond de fonduepannen van Les Fondus de la Raclette, een waar instituut aan het Oud Korenhuis in hartje Brussel. Het zijn slechts een van de vele heerlijke adresjes die Brussel te bieden heeft. Ons advies luidt dan ook: trek vooral zelf op verkenning en laat u verleiden!

 

Het laatste nieuws over Lifestyle

Investeren
Waarom België zoveel Fransen aantrekt
Niet alle Fransen die in België wonen zijn fiscale vluchtelingen.…
Lifestyle
Winter in Brussel: de hoofdstad op haar mooist
Brussel staat in de winter synoniem voor de grootste en…
Lifestyle
Belgische wijnen in opmars
België is een bierland, dat weet iedereen. Maar in de…
Lifestyle
Ukkel, parel van Brussel!
Ooit beschouwd als bolwerk van de bourgeoisie onderging deze prachtige…
Geïnteresseerd?

Contact