Investeren

Serviceflats: voor wie écht van het leven wil genieten

Terug naar al het laatste nieuws

Serviceflats: voor wie écht van het leven wil genieten

Veel jonge senioren trekken een wenkbrauw op als het woord serviceflat valt. Volgens hen richten serviceflats zich immers tot ouderen, en daar rekenen ze zich helemaal nog niet toe. Nochtans loont het de moeite om dat algemene beeld van serviceflats met een flinke korrel zout te nemen en zelf op onderzoek te trekken.

U bent net met pensioen, de kinderen zijn het huis uit, uw hypotheek is eindelijk helemaal afbetaald … Het mooie leven kan beginnen! Een serviceflat is nu wel het laatste waar u aan wil denken. Maar bedenkt u zich dit even: wordt uw huis niet wat te groot? En zou u eigenlijk niet liever wat dichter bij de energie en de levendigheid van de stad gaan wonen?

Een serviceWAT?

Een serviceflat wordt ook wel erkende assistentiewoning genoemd en heeft weinig tot niets te maken met een rustoord. U woont er volledig zelfstandig in hetzelfde comfort als u thuis gewoon bent, en vaak zelfs meer. Er zijn immers uiteenlopende assistentiediensten in het gebouw aanwezig waar u beroep op kan doen wanneer u dat zelf nodig acht. Ook genieten dit type appartementen vaak een erg gunstige locatie, met bijvoorbeeld openbaar vervoer, een apotheek, winkels of een supermarkt op korte wandelafstand.

 

Langer onafhankelijk

Sommige ouderen zien een erkende assistentiewoning als een toegift op hun zelfstandigheid. Terwijl het eigenlijk net andersom is: door te kiezen voor een erkende assistentiewoning, kunt u veel langer zelfstandig blijven wonen. Erkende assistentiewoning zijn immers gebouwd om de veiligheid en het gebruiksgemak te verhogen: gangen zijn iets breder, er zijn geen vervelende trapjes … Vaak merken jonge senioren deze kleine verschillen niet, maar eens u ouder wordt zorgen net deze kleine aanpassingen ervoor dat u gewoon thuis kunt blijven wonen en niet hoeft te verhuizen naar een wooncentrum.

Keuzevrijheid

In een erkende assistentiewoning beslist u alles zelf. Dit is immers uw huis. U kiest dus de inrichting, wat u er kookt, wie u ontvangt … Net zoals u dat in een gewone woning zou doen. U geniet er dus ook volop van uw privacy. Sociale contacten komt u er evenwel nooit tekort. De meeste gebouwen met erkende assistentiewoning hebben namelijk gemeenschappelijke ruimtes om bij te praten en zijn bovendien vaak dicht bij een levendige stadskern gelegen.

Kopen of huren?

Tegenwoordig kan u makkelijk een erkende assistentiewoning huren. In dat geval betaalt u een dagprijs waar alle faciliteiten zijn inbegrepen. Hoeveel die dagprijs bedraagt, hangt af van de locatie, de grootte van de flat en de beschikbare faciliteiten.

Steeds meer jonge senioren beslissen echter om een erkende assistentiewoning  te kopen, zelfs wanneer ze nog niet van plan zijn er meteen in te trekken. In tegenstelling tot huren vormt een erkende assistentiewoning namelijk een uitstekende vastgoedinvestering. Met de toenemende vergrijzing is het nooit moeilijk een huurder te vinden, en dankzij de fiscale gunstmaatregelen betaalt u slechts 12% in plaats van 21% btw én hoeft u er nooit een onroerende voorheffing op te betalen (op voorwaarde dat de assistentiewoning erkend wordt door het Agentschap Zorg en Gezondheid). Het rekensommetje is dus snel gemaakt.

Een mooi geschenk voor uw kinderen

Ook voor uw kinderen en kleinkinderen vormt een erkende assistentiewoning een mooi geschenk. Zij zullen zich immers nooit zorgen hoeven te maken over het onderhoud van het ouderlijk huis wanneer u even slechter ter been bent, en dankzij de vergrijzing zal een erkende assistentiewoning ook in de toekomst alleen maar in waarde toenemen.

Bovendien zijn er in erkende assistentiewoningen vaak faciliteiten voorzien om uw kinderen en kleinkinderen te ontvangen. Zo kunt u met een gerust hart bijpraten met uw kinderen terwijl uw kleinkinderen veilig ravotten in het groen.

Benieuwd hoe groot het comfort kan zijn in een erkende assistentiewoning?

AG Residential biedt u momenteel luxueuze assistentiewoningen op een prachtige, trendy locatie in Leuven. Maak hier kennis met het unieke VIVID+ project.

 

Het laatste nieuws over Investeren

Investeren
Waarom België zoveel Fransen aantrekt
Niet alle Fransen die in België wonen zijn fiscale vluchtelingen.…
Investeren
Vanessa Issi, onze commercieel directeur, was in de media in december 2019
Onze commercieel directeur, Vanessa Issi, verscheen in verschillende media gedurende…
Investeren
De invloed van de bevolkingsgroei op de Brusselse vastgoedsector
Wie in Brussel wil investeren, moet in de eerste plaats…
Geïnteresseerd?

Contact