fbpx
Onze projecten

Het verleden van Canal Wharf

Terug naar al het laatste nieuws

Het verleden van Canal Wharf

In 2013 besloten we, in samenwerking met Vooruitzicht, het terrein van BPost te kopen, 17.000 m² kantoren die gesloopt moesten worden om een ​​nieuw residentieel project te bouwen.

Daarop werden we benaderd door een groot aantal culturele en artistieke verenigingen die het pand wilden gebruiken. We stonden volledig open voor dit idee en creëerden zelfs een interne ‘commodat’-overeenkomst, een vorm van lease, zonder huur; alleen kosten en verzekeringen met betrekking tot de bezetting en organisatie van evenementen in het gebouw waren vereist.

Kregen toegang tot de ruimte: Het Festival Kanal Playground, Brussel Brost voor zijn academische avond, de openbare kunstbeurs Poppositions, scholen ESA 75 en Ensav La Cambre voor hun eindejaarsjury’s en de DJette Lady Jane voor de organisatie van haar avonden Catclubs.

Van januari 2015 tot 2016 verwelkomde de Canal Wharf ook het WBTD (het Waals-Brusselse theater- en dansagentschap) onder de naam Belgium Artistic District (BAD), op persoonlijk initiatief van Stéphanie Pécourt. 58 kunstenaars werkten er elke dag, verspreid over twee verdiepingen van 6000 m². Visuele kunstenaars, grafische ontwerpers en Belgische en buitenlandse architecten namen deel aan dit zelfbeheerde collectief. Van tijd tot tijd opende BAD de deuren voor het publiek om al deze creativiteit live te komen ontdekken. Dit was het geval bij Art Brussels.

Dan hebben we Pic Pic André en hun regisseurs Stéphane Aubier en Vincent Patar ontvangen voor hun tweede aflevering van Panique au Village.

We hebben ook meer dan 1000 m² beschikbaar gesteld aan het Burgerplatform en zijn partners in het Maximiliaan Park. Het doel was om een ​​”ruimte voor uitwisselingen en ontmoetingen tussen vluchtelingen en burgers” te openen, een project gesteund door de Stad Brussel. De ruimte gaf onder andere onderdak aan een gezellige ontmoetingsruimte, een school, taalcursussen, een juridische dienst, een medische hulppost (Dokters van de Wereld), een kledinguitdeling (OXFAM), …

Het laatste nieuws over Onze projecten

Onze projecten
URBAN COURT: foto’s van begin september 2023
Ontdek onze nieuwste foto’s van de bouwplaats van Urban Court…
Onze projecten
Zomer 2023: onze projecten in foto’s
Het is zomer… en we hopen dat u geniet van deze…
Investeren
Wij staan voor u klaar tijdens het hele aankoopproces
Uw tevredenheid is onze prioriteit. Wij combineren rentabiliteit met zekerheid,…
Onze projecten
Beste wensen voor 2023!
Hieronder vindt u ons eindejaarsverslag met onze residentiële projecten nog…
Geïnteresseerd?

Contact